Meisjesfiets van 20 inch

Wanneer je een fiets voor je dochter, nichtje, kleindochter of welk meisje dan ook moet uitkiezen kan dit nog weleens lastig zijn.

Maat van een kinderfiets
  • Share via:

Hoe kies je een meisjesfiets van 20 inch

Wanneer je een fiets voor je dochter, nichtje, kleindochter of welk meisje dan ook moet uitkiezen kan dit nog weleens lastig zijn. Je weet niet waar je allemaal op moet letten, eigenlijk weet je alleen dat hij 20 inch moet zijn, maar wat houdt dat eigenlijk in? Wij zullen jou er doorheen loodsen door middel van dit artikel.

De maat?

20 inch is de bandemaat en correleert met een zadelhoogte van 63cm in zijn laagste stand. Deze maat is ongeveer voor meisjes tussen de zes en acht jaar oud. Bovendien moet je hierbij denken aan kledingmaten 116-122. Als het meisje waarvoor jij een fiets koopt in deze categorieën valt zit je waarschijnlijk wel goed.

Waar moet je nog meer aan denken?

Je moet in ieder geval aan het remmechanisme denken. Wanneer het meisje een terugtraprem systeem gewend is moet deze ook op de nieuwe fiets zitten, anders kan ze nog weleens in de penarie raken.

Ook het model van de kinderfiets is belangrijk. Wanneer zij de fiets naar school meeneemt en hier bijvoorbeeld ook haar tas op vervoerd is het slim als er een stevige bagagedrager of een voorrekje opzit. En ook de smaak van het meisje is niet onbelangrijk. Als ze echt dol is op roze kun je waarschijnlijk wel bedenken dat een roze fiets die echt bedoeld is voor meisjes haar het meeste zal aanstaan. Maar ook de leeftijd speelt een rol bij het model van een fiets. Een meisje kan nog zo dol zijn op roze maar wanneer ze ouder wordt zal een knalroze fiets vol met bloemen geen slim idee zijn. Als het even kan wil je dit het liefst met haarzelf bespreken.

Dit waren wel de belangrijkste aspecten waar je aan moet denken bij het uitkiezen van een meisjesfiets van 20 inch. Wanneer je hieraan denkt kan er verder nog weinig misgaan. Begin nu dus nog aan je zoektocht door het internet af te struinen naar fietsen of het model van de fiets met haar door te spreken. Waar wacht je eigenlijk nog op?